23.6.10

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010










Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα,
τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα- Αντιστεκόμαστε όλοι ΜΑΖΙ...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Έτσι με βάση το περίφημο μνημόνιο προχώρησαν στην κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, σε απολύσεις, σε νέα φορολογικά βάρη, στο πάγωμα των αυξήσεων, στις νέες ιδιωτικοποιήσεις, στις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σήμερα σειρά έχουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αποκρατικοποιήσεις.

Η Κυβέρνηση μετά τις γενικές επιλογές της για διάλυση του σημερινού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη θεσμοθέτηση ενός κεφαλαιοποιητικού και ατομικού συστήματος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας, την αύξηση των ετών εργασίας, τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της για την ασφάλιση στο Δημόσιο.

Με τις θέσεις αυτές και με πρόσχημα την ισότητα ανδρών – γυναικών η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με κοινωνικά βάρβαρο τρόπο τις εργαζόμενες στο Δημόσιο. Καταργεί κάθε θετική διάκριση στα όρια ηλικίας και μέσα σε τρία χρόνια τους προσθέτει ακόμη και 15 χρόνια παραμονής στην εργασία




4 σχόλια:

Βαγγέλης Δούτσιος είπε...

Την Τρίτη 29 Ιούνη 2010, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε ΟΛΟΙ! Νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές! Ούτε ένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος! Είναι λάθος η σκέψη "και τι θα αλλάξει με μια μέρα"! Πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε! Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ!


Το ξέρω πως αργήσαμε ΤΡΑΓΙΚΑ! έπρεπε να είμαστε εδώ και μήνες συνέχεια στους δρόμους! όμως δεν είναι δυνατό να δεχτώ στα 56 μου ότι δεν θα κάνω ΤΙΠΟΤΑ! Ξέρω τι θα μου λέγατε πώς να αντέξεις αυτή την οικονομική κρίση με τόσες και τόσες κρατήσεις πως θα τα βγάλουμε πέρα.. !! και μπας και με αυτά που θα μας δώσουν στο μέλλον θα μπορέσουμε να ζήσουμε . ?


Δεν με νοιάζουν οι στενές κομματικές κινητοποιήσεις , δεν πάω κάτω από ταμπέλες , δεν κατηγορώ την κινητοποίηση των χρωμάτων .. αλλά εγώ θα κατέβω στο δρόμο ως Βαγγέλης , ως εργαζόμενος πατέρας δύο άνεργων παιδιών που σπούδασαν και που το κράτος τους λέει φύγετε … γιατί από την γενιά των 700 ευρώ τους έκανε γενιά των 500 ευρώ . !!


Θα κατέβω για έναν κυρίως λόγο: Στο βιασμό, το θύμα αντιδρά. Κι ας ξέρει ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον βιαστή του! Αν δεν αντιδράσει τότε δεν είναι βιασμός, αλλά ερωτική πράξη με την σύμφωνη γνώμη και των δύο! Γι αυτό θα κατέβω ξανά και ξανά στους δρόμους: για να καταλάβουν οι βιαστές μου ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ! Αν αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω, ας το κάνω! Ας έχω την ηθική δικαίωση ότι τους έριξα μια ροχάλα στα μούτρα γιατί ο κύριος υπουργός και τα τσιράκια του ότι και να κάνουν με το ασφαλιστικό , όσο και να παλέψει για να μου πάρει το μυαλό , την ιδέα , την φωνή μου ακόμη και το σώμα μου .. εγώ θα είμαι λεύτερος και θα συλλογιέμαι λεύτερα !


ΟΦΕΙΛΩ στα παιδιά μου μια απάντηση στο ερώτημά τους γιατί το κράτος προσπαθεί να μας βιάσει …!! Ίσως κάποτε καταφέρω να τους την δώσω χωρίς να ντρέπομαι !!!

Εσείς τι απαντάτε ??

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ 1. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.2 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. 3.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.4. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Βαγγέλης Δούτσιος είπε...

Επειδή το παιχνίδια της κυβέρνησης και της τρόικας γίνεται στις πλάτες μας με κάθε απαράδεκτη ετσιθελική στάση διαγράφοντας αρχές , δικαιώματα μας και υιοθετώντας τακτικές που θα τολμούσε μονάχα μια κατοχική κυβέρνηση να εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική , αντεργατικές και αντιασφαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις κ.τ.λ.

Επειδή διανύουμε ως εργαζόμενοι (ίσως) το τελευταίο 100αρι για τις διεκδικήσεις μας πριν την καταιγίδα που μαίνεται ..
Παρακαλώ το πρόεδρο του Δ.Σ του συλλόγου μας (ΣΥΝΑΝΑ) να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση για αύριο 26-6-2010 ή για μεθαύριο 27-6-2010 προκειμένου :

1. Να πάρουμε αποφάσεις για την ΑΠΕΡΓΙΑ της Τρίτης 29-6-2010 ώστε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας να γίνει από τα μέλη του Δ/Σ η σχετική ενημέρωση στους συναδέλφους Μεσολογγίου , Αγρινίου κ.τ.λ.

2. Την ημέρα της απεργίας 29-6-2010 απαραίτητα να υπάρχει παρουσίαση των μελών του Δ/Σ έξω από κτήριο της Νομαρχίας και το παράρτημά της για την διακίνηση ανακοίνωσής μας .

3. Θα πρέπει μέχρι την ημέρα της απεργίας να αναρτηθεί στην Νομαρχία το πανό ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Κ.Τ.Λ. που το Δ/Σ είχε αποφασίσει να φτιάξει και να αναρτήσει σε μια ένδειξη ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης κ.τ.λ.

Πιστεύω πώς είναι χρέος μας απέναντι στους συναδέλφους να σταθούμε και να αφουγκραστούμε τον δικό τους προβληματισμό , φόβο , να αφουγκραστούμε ακόμη και τις δικές τους αμφιβολίες κ.τ.λ.

Βαγγέλης Δούτσιος

Μέλος του Δ/Σ


Σε κάθε σχόλιό μου υπάρχει η υπογραφή μου , δεν είμαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ αν και αυτό δεν αποτελεί για μένα εμπόδιο να δω , να δεχτώ την κριτική να μεταφέρω τους προβληματισμούς κ.τ.λ. , αλά θα ήθελα οι συνάδελφοι να ξέρουν οτι μπορούν να γράψουν μέσα απο εδώ την δική τους γνώμη , να κάνουν την δική τους παρέμβαση , να προτείνουν αυτοί στο Δ/Σ πιστεύοντας οτι μόνο έτσι δεν θα είμαστε ρομαντικοί ή ακόμη και γραφικοί οδοιπόροι ./ !!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.