12.5.10

Γενική Συνέλευση του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Α. της 11-5-2010

Στην ΓΣ του ΣΥΝΑΝΑ που πραγματοποιήθηκε την 11-5-2010 στο Μεσολλόγι παραβρέθηκαν .
1. Αγγούρης Σταύρος Γ.Γ. του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ
2. Κυριακόπουλος Γεώργιος Αν. Ταμίας του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ
3. Βέτα Πανουτσάκου μέλος του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ
4. Γιάννης Ανδριαδέλης μέλος του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ
5. Ρούλα Ντουντούμη μέλος του ΓΣ της ΟΣΥΝΑΕ

Η ομιλία του προέδρου του ΔΣ του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Α. Μπαιρακτάρη Δημήτρη στην Γ.Σ της 11-5-2010

11 MAIOY 2010

Συνάδελφοι, είμαστε σήμερα εδώ μετά την απόφαση του δ/σ του συλλόγου μας , που ομολογώ ότι λήφθηκε μετά την δική σας παρέμβαση , αλλά και την δική μας αγωνία γιαυτά που θα συμβούν , για το μεγάλο ζήτημα που άνοιξε και αφορά όλους μας, πολίτες και εργαζόμενους στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, το λεγόμενο και σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ..

Πάντα τονίζαμε ότι είμαστε υπέρ της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης της χώρας , της Αποκέντρωσης, της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς πόρων και αρμοδιοτήτων , από το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύουμε ότι το Κράτος είναι μακριά από τον πολίτη , ότι είναι ανάλγητο και δεν λειτουργεί για να τον εξυπηρετεί , παρα μόνον να τον ταλαιπωρεί..

Αντι αυτών βλέπουμε ένα σχέδιο ουσιαστικά με στόχο την μείωση των αρμοδιοτήτων ή την μεταφορά τους χωρίς πόρους ,που φορτώνονται στις πλάτες του πολίτη, στην υγεία στην παιδεία κλπ.. Και σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζόμενους , βλέπουμε ότι αντι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις σπατάλες, για την κακοδιαχείριση και για τις ΦΙΕΣΤΕΣ!.. ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι αυτοί που υπηρετούν τους Θεσμούς, που μαζί με τους πολίτες δίνουν την μάχη της καθημερινότητας.

Ετσι μας απειλούν , με υποχρεωτικές Μετατάξεις, με κατάργηση ουσιαστικά της Μονιμότητας και της Ιδιότητας του Δημοσίου υπαλλήλου. Απειλούν με απολύσεις εργαζόμενους με συμβάσεις ή άλλες μορφές απασχόλησης και άλλα τινά.

Σήμερα εμείς λοιπόν πρέπει να παλέψουμε , να διεκδικήσουμε:

Την παραμονή όλων των εργαζομένων στις σχεδιαζόμενες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.

Την παραμονή όλων στα Νομαρχιακά διαμερίσματα και στις πόλεις που υπηρετούν .

Να μην γίνει καμμιά μετακίνηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Να καταργηθεί η φράση οι ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ , γιατί ενέχει σοβαρούς και βάσιμους λόγους απολύσεων , ακόμα και μονίμων υπαλλήλων.

Να γίνει ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Να υπάρξει Ενιαία μόνιμη σχέση εργασία στο Δημόσιο , με μονιμοποίηση των εκτάκτων Αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν Πάγιες Ανάγκες.

Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης , να στηριχθούν τα Ταμεία και ο ΟΠΑΔ και να επιστραφούν τα κλεμμένα των ΟΜΟΛΟΓΩΝ.

Συνάδελφοι , μέχρι όλα αυτά και άλλα περισσότερα που θα μπορούσα να προσθέσω , γιατί είναι ανατροπή σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν το μέλλον μας, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση!





Η Ομιλία του
Βαγγέλη Δούτσιου μέλος του ΔΣ του ΣΥΝΑΝΑ στην γενική συνέλευση της 11-5-2010


Αγαπητοί συνάδελφοι περίμενα σήμερα μέσα από ΑΥΤΉ την γενική συνέλευση μας να φύγω κατανοώντας με το τι θα κάνουμε από αύριο ως εργαζόμενοι . Δεν άκουσα από κανέναν συνάδελφο όμως έστω μία πρόταση για την μορφή αγώνα ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτη κ.τ.λ. Δεν είναι τυχαίο συνάδελφοι ότι το σχέδιο Καλλικράτης έρχεται να περάσει μαζί με όλα τα άλλα νομοσχέδια οπως το ασφαλιστικό και ότι άλλο έχει υπογραφεί στο μνημόνιο με το ΔΝΤ και την ΕΕ

Είναι και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι ολων αυτών που το ΔΝΤ επιβάλει Ο Καλλικράτης δεν είναι τίποτα άλλο από το ότι οι δήμοι θα κληθούν να χρηματοδοτούν ένα μεγάλο μέρος των εξόδων τους , τα έξοδα για σχολεία, τα κέντρα υγείας, κτλ) και αυτό μοιραία θα τους ωθήσει στο κυνήγι εύρεσης χρήματος ώστε να μη χρεοκοπήσουν. Τι κάνεις όμως όταν είσαι ένας δήμος που για να βρεί τα χρήματα αυτά θα πρέπει απαραίτητα να αυξήσει το δημοτικό τέλος στους κατοίκους , να πουλήσει ακίνητα, δημοτικές επιχειρήσεις, κτλ σε ιδιώτες ή ακόμη θα αναγκαστεί να πάρει δάνεια . Δεν είναι τυχαίο συνάδελφοι που στις ΗΠΑ μεγάλες πόλεις χρεοκοπούν ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας όπως το Λος Άντζελες το Ντιτροιτ και άλλες, Ευρωπαϊκές Πόλη 800 ετών της Γαλλίας Σεντ Ετιέν κ.α. που αναγκάζονται τώρα να κόψουν τις δαπάνες όπως απο τη πυροσβεστική, τα νοσοκομεία, κ.τ.λ..

Η μείωση των δαπανών στην πραγματικότητα συνάδελφοι θα σημάνει πιθανά απολύσεις εργαζομένων , η υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών κ.τ.λ. και φυσικά κατά επιταγή του ΔΝΤ . Όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του ΔΝΤ Η Ελλάδα θα γίνει η Αργεντινή της Ευρώπης αυτό είναι το σίγουρο .

Το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν αποδυναμώνει την κεντρική εξουσία υπέρ μιας δήθεν αποκέντρωσης των περιφερειών. Στην πραγματικότητα έχει στόχο να δυναμώσει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της κεντρικής εξουσίας, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωσή της να ασκεί εθνική πολιτική υγείας, παιδείας, πρόνοιας και υποδομών. Έτσι οι περιφέρειες θα πρέπει να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν χρήματα για να ασκήσουν πολιτικές υγείας, παιδείας, πρόνοιας και για να επενδύσουν σε αναγκαίες υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική εξουσία θα απομείνει ένας καθαρός φοροεισπρακτικός μηχανισμός χωρίς κοινωνικές ή εθνικές υποχρεώσεις.

Μέσα από αυτή την αίθουσα συνάδελφοι θα πρέπει να φύγουμε με ξεκάθαρες προτάσεις για τις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις μας , δεν μπορούμε να μιλάμε για απεργίες όταν από του 496 συναδέλφους απεργήσαμε μόνο οι 80 και αυτό έχει γίνει κουραστικό αλλά και οικονομικά επίπονο που μάλιστα .. κάθε φορά που έχουμε απεργία η Χρύσα με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει τι να κάνω Βαγγέλη δεν βγαίνει για να πάρεις μισθό αλλά να δώσεις . !

Πρέπει απαραίτητα συνάδελφοι να δούμε άλλες μορφές παρέμβασης που ίσως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντικαταστήσουμε τις απεργίες με συλλαλητήρια που πρότεινε και ο συνάδελφος Θωμάς στην ομιλία του και γιατί οχι με την κατάληψη αυτού του κτηρίου της Νομαρχίας .Η ομοσπονδία μας γνώρισε την συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις μας , θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε σε αυτούς τους συναδέλφους τις δικές μας προτάσεις. και κύρια ένα ΟΧΙ στον Καλλικράτη

Ευχαριστώ.



Φωτογραφία: Βαγγέλης Δούτσιος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η προβολή της συνέλευσης είναι ελλιπής και μονομερής γιατί δεν παρουσιάζει τις ομιλίες των άλλων μελών του Δ.Σ. καθώς και της ομοσπονδίας και κυρίως τις θέσεις του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ (ΠΑΜΕ)που βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθεση με τις θέσεις της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ.