14.5.10

Βγάζουμε λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας .....!!!! H συγκλονιστική ομιλία του Daniel Cohn-Bendit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (5-5-2010)


1 σχόλιο:

Βαγγέλης Δούτσιος είπε...

Το παραπάνω βίντεο έρχεται μαζί με όλα τα άλλα που γνωρίζουν την δημοσιότητα να μας ξυπνήσει από τον ‘’πιθανό’’ λήθαργο και να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα τον ρόλο της ΕΕ που τόσο καλά υπερασπίζεται και περιφρουρεί η κυβέρνηση .

Η παραχώρηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. των κατακτημένων μας δικαιωμάτων , μας οδηγούν σε αβεβαιότητα για το μέλλον μας αλλά και κύρια για το μέλλον των παιδιών μας ., πριν η κοινωνία μας αρχίσει και πολώνεται και πριν ο καπιταλισμός αρχίσει να βγαίνει από την κρίση του εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε .

Η ένταξη στο ΔΝΤ, έχει αποκτήσει διαστάσεις κοινωνικής καταστροφής για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, επεκτείνοντας και βαθαίνοντας την έρημη χώρα των ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων που άφησε πίσω της η επέλαση των μέτρων στην εποχή της ‘’ανάπτυξης’’. Επιβάλλουν να μην αρκεστούμε στα – έτοιμα μασημένα – δημοσιογραφικά κυβερνοπολιτικά λόγια ή στα λόγια που κάποια πολιτικοκοινωνικά σχήματα έχουν υιοθετήσει κάτω από τις ‘’ανάγκες’’ του συστήματος , κι ακόμα χειρότερα, σε χρεοκοπημένες ιδέες. Η δική μας απάντηση απέναντι σε Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. και στην Κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι ένα δυνατό ΟΧΙ .

- Μπορείς να προτείνεις κι εσύ συνάδελφε και να συμβάλεις με κάθε κριτική τοποθέτηση

- Μπορείς με προσθήκη νέων ιδεών ακόμη κι μέσα από κάθε σχόλιο μιας ανάρτησης να βοηθήσεις στην δημιουργία ιδεών που μπορούν να γίνουν προτάσεις δράσης κι αφού οι κυβερνώντες ασχολούνται με τα προαποφασισμένες της opengov, μνημόνια κ.τ.λ. ας κάνουμε και εμείς, οι ‘’από κάτω’’ την δική μας διαβούλευση για τα μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης που θα αποτελέσει και το μέλλων μας.

Βαγγέλης Δούτσιος
Μέλος του ΔΣ του ΣΥΝΑΝΑ